Thomas Heilmanns foredrag om Jazz

Min interesse for jazz stammer helt fra min ungdom, hvor jeg lyttede til jazz i radioen, købte mine første 78-plader, Ep- og Lp-plader, optog jazz på min båndoptager, gik til koncerter og på jazzklub.

I 1986 blev jeg medlem af bestyrelsen i Søllerød Jazzklub, og i 1993 udgav jeg en bog “Billie Holiday’s liv og musik” – en såkaldt Bio-Diskografi, der over 144 sider gennemgår Billie Holidays liv med samtidige oplysninger om hendes pladeindspilninger og udgivne radio- og TV-udsendelser.

Bogudgivelsen medførte at jeg begyndte at lave radioudsendelser. Det blev i løbet af 1990’erne til 16 timers radio om Billie Holiday, 10 timer om Count Basie og over 40 timers radio om Duke Ellington.

Siden 1999 har jeg afholdt foredrag om jazz. I begyndelsen var foredragene lige som radioudsendelserne, at jeg fortalte og spillede væsentlige musikeksempler. Så fandt jeg på at vise billeder af musikerne samtidig med musikken. Det gjorde det lidt mere levende.

De sidste mange år har mine jazzforedrag bestået af forud redigerede video kapitler med film- og TV klip og væsentlige pladeeksempler illustreret med foto af musikerne, vekslende med at jeg fortæller om hvad det næste kapitel, vi skal se, indeholder – ca. 20% tale og 80% video. Dette giver et informativt og samtidig underholdende foredrag, som mit publikum har holdt meget af.

Jazzforedragene kan afholdes i et lokale med en projektor, lærred og et lydanlæg. Jeg stiller op medbringende en bærbar computer, der skal forbindes til projektoren og lydanlægget.

I underpunkterne til menuen Jazz foredrag kan man se, hvilke foredrag jeg har afholdt og stadig vil kunne afholde. Specielle ønsker vil måske kunne opfyldes – spørg mig.

Jeg kan kontaktes på email: thomas@heilmann.dk